Heidi delar sin Sail4Fun-story:
"Att segla i Grekland är ett magiskt äventyr"

Glad Sail4Fun-besättning.
En glad besättning!

Min stora dröm sedan jag som ung läste Göran Schildts I Odysseus kölvatten, har varit att segla i Grekland. Jag tänkte aldrig att den drömmen kunde bli verklighet, innan jag träffade Anci, en av Sail4Fun:s skeppare. Med henne har jag seglat med Sail4Fun med olika besättningar, i Kykladerna till Santorini år 2017 och år 2018 deltog jag i Göran Schildt-regattan. 

Att segla i Grekland är ett äventyr. Att uppleva tio öar på två veckor, att simma mitt ute på djupaste Medelhavet, att ankra i en öde vik, att upptäcka delfiner, det avslappnade umgänget med resten av besättningen och de gemensamma middagarna på en strandrestaurang på en liten ö, där kockens pappa just metat den grillade fisken du serveras – är magiskt. 

Santorini på natten.
Heidi har seglat med olika besättningar, bland annat i Kykladerna.

Min stora dröm sedan jag som ung läste Göran Schildts I Odysseus kölvatten, har varit att segla i Grekland.

Jag minns små fina ögonblick som när vi under seglatsen hade högläsning för varandra och läste om ön vi var på väg till eller känslan av att inse att jag står på den plats där Venus av Milos, som nu finns på Louvren, hittades. 

Under coronatiden har jag mer än någonsin längtat tillbaka till den karga enkla skönheten, som finns både i landskapen, arkitekturen, människorna och i den lokala maten.

Kvinna i solnedgång