Fem frågor om att segla med Sail4Fun

Skön avkoppling på däck
Segla i Grekland … eller i Kroatien? Med eller utan skeppare? Här är svaren på vanliga frågor om våra seglatser.

⛵ 1. Hur funkar det?

Sail4Fun kan hjälpa dig att få en semester på havet. Du kan till exempel boka en vecka på en välutrustad segelbåt i Grekland. Vi ordnar en lämplig båt åt dig och dina vänner med en skeppare som tryggt tar er från plats till plats.
Alternativt kan du lösa in en kojplats/hel hytt ombord. Besättningen utgörs av andra som har anmält sig till en veckoseglats arrangerad av Sail4Fun.
Sail4Fun förmedlar också båtar till dem som själva har den skepparkompetens som krävs.
 

🤔 2. ”Men jag kan ju inte segla … ?

På en skeppad seglats bär skepparen fullt ansvar. Du blir instruerad när din insats behövs, och du behöver inte kunna segla. Däremot får du lära sig så mycket du vill! Det uppstår snabbt en otvungen gemenskap ombord. Man lägger ut från hamnarna, ankrar, lagar mat, simmar, slappar, lyssnar på nattugglor i sittbrunnens mörker och har roligt tillsammans!

💰 3. Vad kostar det?

Priset för en vecka beror på hur stor och ny båten är och hur många av kojplatserna ni fyller. Säsongen inverkar också på priset. Är ni åtta personer i sällskapet + en skeppare från Sail4Fun är priset per person från 870 euro uppåt. Frukost, lunch, hamnavgifter, vatten och bränsle ingår.
 

😎 4. Sitter man hela långa dagen i båten?

Inte om ni inte vill! Rutterna planeras utifrån besättningens behov och önskemål med hänsyn till väder och säkerhet. Här väger skepparens ord alltid tyngst. Vanligen seglar man några timmar på förmiddagen och går i land eller ankrar på eftermiddagen. Det blir gott om tid att simma, sola och du hinner bra se dig omkring på de platser dit du kommer.
 

😊 5. Jag är intresserad! Vart vänder jag mig?

När vi ordnar veckor för kojcharter läggs de ut på webbsajten. Men du kan när som helst boka en hel båt för att fira 50-årsdagen eller samla vännerna till ett unikt äventyr. Hör av dig till info@sail4fun.fi så skräddarsyr vi din seglats!
Båtar ankrade i solnedgång.

Konsten att ankra rätt

Att ankra och ta i hamn kan kännas utmanande för dig som seglar första gången i Medelhavet. Det finns bra hjälpmedel och guider också i den konsten – så missa inte en skön upplevelse!

Läs mer »
Yoghurt med persika

Frukost smakar bra ombord

God morgon! Härliga smaker och blått hav. Jag hör pipet från vattenkannan på spisen i grannens pentry. På vårt eget bord står redan kaffekopparna framme, tillsammans med ägg, salami, söta  tomater

Läs mer »
I Hydras hamn

Korsade ankare

”Will you stay or will you go?” En lustigkurre i Hydras ökända hamnbassäng bränner av slagdängan i högtalaren på full volym. Piken är riktad till stackaren som snurrat runt i en halvtimme

Läs mer »