Fem frågor om att segla med Sail4Fun

Segla i Grekland … eller i Kroatien? Med eller utan skeppare? Här är svaren på vanliga frågor om våra seglatser.

1.Vad är en seglingsvecka med Sail4Fun?

Sail4Fun kan hjälpa dig att få en seglingsvecka i Finland eller utomlands även om du inte själv är seglingsvan. Hos oss kan du till exempel boka en vecka på en välutrustad segelbåt i Grekland. Vi ordnar en lämplig båt åt dig och dina vänner med en skeppare som tryggt tar er från plats till plats.

Alternativt kan du lösa in en kojplats/hel hytt ombord. Besättningen utgörs av andra som har anmält sig till en veckoseglats arrangerad av Sail4Fun.

Sail4Fun förmedlar också båtar till dem som själva har den skepparkompetens som krävs.

2. Måste jag kunna segla?

På en skeppad seglats bär skepparen fullt ansvar. Du blir instruerad när din insats behövs, och du behöver inte kunna segla. Däremot får du lära sig så mycket du vill! Det uppstår snabbt en otvungen gemenskap ombord. Besättningen ombord lägger ut från hamnarna, ankrar, lagar mat, simmar, njuter av solen och har roligt tillsammans.

3. Vad ingår i resan?

I Sail4Fun:s pris ingår frukost, lunch, hamnavgifter, vatten och bränsle.

Priset för en vecka beror på hur stor och ny båten är och hur många av kojplatserna ni fyller. Säsongen inverkar också på priset. Ta kontakt så räknar vi ut alternativ i olika prisklasser.

4. Sitter man hela dagen i båten?

Inte om ni inte vill! Rutterna planeras utifrån besättningens behov och önskemål med hänsyn till väder och säkerhet. Här väger skepparens ord alltid tyngst. Vanligen seglar man några timmar på förmiddagen och går i land eller ankrar på eftermiddagen. Det blir gott om tid att simma, sola och du hinner bra se dig omkring på de platser dit du kommer.

5. Jag är intresserad! Vart vänder jag mig?

När vi ordnar veckor för kojcharter läggs de ut på webbsajten. Men du kan när som helst boka en hel båt för att fira 50-årsdagen eller samla vännerna till ett unikt äventyr. Hör av dig så skräddarsyr vi din seglats!

 Läs gärna bloggarna skrivna av besättningsmedlemmar som prövat på! Danne, Heidi, Sabina och Kurt, Iselinn och Ronald hör till dem.