Iselinn: Bilfria Hydra med mysiga gränder blev en favorit

… men det är svårt att välja bara ett minne bland många fina.
På Hydra klättrar de smala gatorna uppför bergssluttningen.
På Hydra klättar de smala, vindlande gatorna uppför bergssluttningen.

Att välja ett minne bland alla de fina som seglatsen gav mig är inte alldeles lätt.
Under vår resa hann vi besöka många olika vackra platser och samla sådana erfarenheter som jag sent kommer att glömma. Att sova på däck under stjärnorna, att snorkla i djupa klarblåa vatten och att vakna upp varje morgon på en ny plats är något alldeles särskilt.

Jag är tacksam över att jag fick chansen till och att jag vågade utmana mig själv att göra denna resa då segling och att bo på båt var något helt nytt för mig. Före resan hade jag många frågor och tankar kring praktiska saker som vad man behöver ha med sig, hur man lever på båten och hur mycket jag själv behöver kunna om segling före vi åker iväg. Efter resan konstaterade jag att man klarar sig långt med simkläder, shorts och andra svala plagg. Livet på båten och hur man seglar lär man sig vartefter under resan. Min osäkerhet försvann snabbt och under hela resan kände jag mig trygg.

 

Livet på båten och hur man seglar lär man sig vartefter under resan. Min osäkerhet försvann snabbt och under hela resan kände jag mig trygg.

Ett speciellt minne jag har är från när vi besökte Hydra. Hydra är den plats som kom att bli en av mina favoriter. Här finns ingen biltrafik utan man färdas med åsna eller till fots. Hydra är en mycket vacker plats och det är verkligen mysigt att gå längs de smala stengatorna och att samla reseminnen åt nära och kära från de grekiska butikerna. Tar man trapporna uppför så får man sig dessutom ett ganska tungt benpass med en vacker utsikt som belöning. På kvällen lyses hela ön upp av lampor och liv och musiken som spelas på restaurangerna smyger sig in i båthytterna där man sakta med säkert slumrar in efter ännu en händelserik dag.

Hydra är den plats som kom att bli en av mina favoriter.

Hamnen i Hydra nattetid.
Hydra hamn nattetid, sjuder av liv.

Läs också Heidis, Sabinas och Kurts, Dannes och Ronalds berättelser!

Livet bakom hamnen

Cat in Hydrafiskdisk_PorosBlåmopoigrändNoåsneparking-2Städerska i NafplioIMG_5908-2Telefonstolp_fiskar_Ermioni-2Porosbutik_cyklist

Read More »

Cykla i Poros i oktober

Att cykla i Poros är ett bra sätt att ta sig lite längre bort från hamnen. Det funkar särskilt bra på hösten när temperaturerna svalnar. Upptäckter väntar bakom nästa krök.

Read More »
Båtar ankrade i solnedgång.

Konsten att ankra rätt

Att ankra och ta i hamn kan kännas utmanande för dig som seglar första gången i Medelhavet. Det finns bra hjälpmedel och guider också i den konsten – så missa inte en skön upplevelse!

Read More »
Yoghurt med persika

Frukost smakar bra ombord

God morgon! Härliga smaker och blått hav. Jag hör pipet från vattenkannan på spisen i grannens pentry. På vårt eget bord står redan kaffekopparna framme, tillsammans med ägg, salami, söta  tomater

Read More »