Kurt och Sabina Roos: För oss är seglatserna den optimala semestern

Ovanför Arki, en paradisö gömd för världen, där Sabina och Kurt Roos fick ett fint minne från sina seglatser med Sail4Fun.

Vi blev intresserade av segling tack vare vår bekant,  Bengt Klemets. (Sail4Fun-skeppare och grundare).

Vår första resa gick av stapeln år 2007. Sedan dess har vi gjort ungefär tio seglatser och hunnit se en hel del öar.

Det här är den absolut optimala semestern för oss, som vill ha semester ibland men som inte är några solstrandsdyrkare. 

Den andra gången gjorde vi en två veckors seglats och målet var Samos. Där kom vi i kontakt med en finsk dam som jobbade på ön. Hon tipsade oss om en liten paradisö vid namn Arki. Där fanns det tre restauranger och en supermarket – som var lika liten som ett garage. Bilden med den stora träsegelbåten är tagen från berget ovanför Arki.

Restaurangerna var givetvis familjeföretag. Något bageri fanns det inte, så vi blev tipsade av en grannbåt att gå in till en av restaurangernas kök och kolla på morgonen om husmor just hade bakat. Och mycket riktigt: Husmor hade bakat – och vi fick vårt frukostbröd i vanlig ordning.

Det här är den absolut optimala semestern för oss, som vill ha semester ibland men inte är några solstrandsdyrkare. – Sabina Roos, företagare

Bara cirka tio båtar rymdes i den här hamnen och så många blev det även den här kvällen, och de tre restaurangerna blev välfyllda. Ombord på vår båt firade vi en bemärkelsedag och då kom restaurangägaren med en tårta och överraskade oss!

Varje seglats har vi också bokat in ett besök på en vingård. Ett vinmuseum hade dukat upp med åtminstone trettio olika vinsorter och det kostade bara 2 euro.

Vår tanke och dröm har varit att få pröva på katamaransegling, något som vi ännu inte testat. Den var inbokad i slutat av maj 2020, men blev framflyttad ett år på grund av coronaepidemin. 

Den seglatsen är något vi ser fram emot att få göra.

Läs Dannes, Ronalds och Heidis berättelser här!

Varje seglats bokar familjen också in ett besök på en vingård.

Sabinas och Kurts berättelse är en del av serien Sail4Fun stories. Här kan kan du läsa om Heidi

Livet bakom hamnen

Cat in Hydrafiskdisk_PorosBlåmopoigrändNoåsneparking-2Städerska i NafplioIMG_5908-2Telefonstolp_fiskar_Ermioni-2Porosbutik_cyklist

Read More »

Cykla i Poros i oktober

Att cykla i Poros är ett bra sätt att ta sig lite längre bort från hamnen. Det funkar särskilt bra på hösten när temperaturerna svalnar. Upptäckter väntar bakom nästa krök.

Read More »
Båtar ankrade i solnedgång.

Konsten att ankra rätt

Att ankra och ta i hamn kan kännas utmanande för dig som seglar första gången i Medelhavet. Det finns bra hjälpmedel och guider också i den konsten – så missa inte en skön upplevelse!

Read More »
Yoghurt med persika

Frukost smakar bra ombord

God morgon! Härliga smaker och blått hav. Jag hör pipet från vattenkannan på spisen i grannens pentry. På vårt eget bord står redan kaffekopparna framme, tillsammans med ägg, salami, söta  tomater

Read More »